اولین جشنواره و نمایشگاه ماهیان زینتی کشور در استان اصفهان برگزار شد

شیلنا- پایگاه اطلاع‌رسانی شیلات ایران
اولین جشنواره و نمایشگاه ماهیان زینتی کشور در استان اصفهان برگزار شد
اولین جشنواره و نمایشگاه ماهیان زینتی کشور در فضایی به وسعت 600 متر مربع در سازمان جهاد کشاورزی شهرستان کاشان برگزار شد. به گزارش روابط عمومی سازمان شیلات ایران مهندس احمد ناصر حداد مدیر جهاد کشاورزی کاشان در آیین افتتاح این جشنواره گفت: این شهرستان به لحاظ تولید ماهیهای زینتی مقام نخست کشور را داراست. وی با بیان اینکه سالانه بیش از 23 میلیون قطعه ماهی تزئینی در این شهرستان تولید می‌شود افزود: حدود یک هزارخانواردرشهرستان کاشان به تولید ماهیان تزئینی اشتغال دارند. وی، ایجاد شهرک ماهیهای تزئینی را از ضروریات این شهرستان دانست و افزود:
سازمان جهاد کشاورزی کاشان آمادگی دارد تا با همکاری تولیدکنندگان ماهیان زینتی نسبت به برپایی نمایشگاه دائمی ماهیهای تزئینی در محل جهاد کشاورزی شهرستان کاشان اقدام نماید. در ادامه مهندس وحید مقدس مدیرکل شیلات استان اصفهان گفت: هدف از برپایی این جشنواره و نمایشگاه گردهم آمدن تولیدکنندگان ماهیهای تزئینی، ایجاد ارتباط بین تولیدکنندگان ماهیان تزئینی در کشور مقایسه و ارزیابی کیفی انواع ماهیهای تزئینی و ایجاد رقابت بین تولیدکنندگان ماهیان تزئینی می باشد.
وی در پایان با اشاره به ارتقا رشد کمی و کیفی تولید ماهیهای تزئینی و حمایت از تولیدکنندگان و ساماندهی آنها اظهار امیدواری کرد این صنعت در کشور گسترش یابد. در ادامه مهندس مهدی شیرازی معاون مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان شیلات گفت: شیلات ایران به عنوان یکی از زیربخشهای وزارت جهاد کشاورزی به امر نظارت و هدایت تولید، پرورش و صید آبزیان می پردازد. وی با اشاره به نقش شیلات در تامین غذا، درآمدزایی و اشتغالزایی در کشور افزود: در سال ‪۸۵‬ مقدار‪۴۲۰‬ هزار تن ماهی از محل صید و ‪ ۱۵۴‬هزار تن نیزاز محل آبزی پروری در کشور تولید شده است. وی میزان تولید ماهی از محل صید در جهان در سال ‪ ۸۵‬ را ‪۹۵‬ میلیون تن و از محل آبزی پروری را نیز ‪ ۶۳‬ میلیون تن ذکر کرد و افزود: این ارقام نشان‌دهنده آن است که با هجوم به دریاها و اقیانوسها آبزیان خالی می‌شوند.
وی سرانه مصرف آبزیان ایران را حدود 8 کیلوگرم اعلام کرد و افزود: این رقم در کشورهایی همچون ژاپن، اسپانیا و مالدیو به ترتیب 65 کیلوگرم، 5/44 کیلوگرم و 189 کیوگرم است. همچنین معدل جهانی آبزیان در حال حاضر 4/16 کیلوگرم است که امید است فاصله سرانه مصرف آبزیان ایران با میانگین جهانی کاهش یابد. وی در پایان اظهار امیدواری کرد تا تولید ماهیان زینتی در کشور گسترش یابد. مهندس حاجی فرماندار شهرستان کاشان نیزدر این مراسم ضمن تاکید بر استمرار روحیه جهادی در امور بر حفظ و پایداری تولید ماهیان زینتی در این شهرستان تاکید نمود.
در ادامه نفرات برتر تولیدکنندگان ماهی‌های زینتی معرفی شدند. بر این اساس هیات داوران پس از ارزیابی بر اساس معیارهایی همچون نژاد و گونه ماهی، سالم بودن ماهی، سایز و اندازه، شادابی و طراوت در رفتار ماهی و زیبا و جذاب بودن ماهی (از نظ تیپ، طرح و رنگ)، آقایان مرتضی اکبری، عباسعلی وجگانی، مولایی، باقری، نورانی و مهدی گندمی از کاشان، فروردینی از آران و بیدگل، علی سالاری و ابرقویی از اصفهان و یوسفی از اصفهان را به عنوان نفرات برتر معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند. همچنین آقای محمد قربانی از اصفهان دانشجوی رشته شیلات دانشگاه جامع علمی و کاربردی به عنوان برترین نفر این جشنواره معرفی گردید.

/ 7 نظر / 18 بازدید
محمد

با سلام من توی خونه با 5 تا آکواریوم کار تکثیر و پرورش رو انجام می دم می خوام برای ماهیام آرتمای بالغ (14 روزه ) تولید کنم ولی ناپلی هام بعد از سه روز میمیرن آخه نمی دونم چطوری و چه نوع غذایی باید به آرتمیا داد تا بالغ بشه سبوس برنج و مخمر هم که باعث قارچ می شه کلرلا هم نتونستم تولید کنم آخه منبع اولیش رو ندارم (در بوشهر ) اگه ممکنه راهنماییم کنین که چطوری فیتوپلانکتون تو آب شور تولید کنم واسه آرتمیاها و یا اینکه چه غذای دیگه ای بدم که نمیرن و بالغ بشن کلا شیوه پرورش آرتمیا رو تا بلوغ و بچه زایی لطفا برام توضیح بدین با تشکر

آرش عموشاهی

با اجازه فرید جان برای آرتمیا توصیه این حقیر استفاده از فرانسیسکا نای صیدانه پروره من خودم برای بالغ کردن خیلی نتیجه بهتری گرفتم تا ارومیانا البته ارومیانا برای استفاده از ناپلی بهتر. پودر مالت صالح گستر که اصلا شیرین نیست وپودر مخمر جو است نه چغندر تهیه کن از آب سبز معمولی استفاده کن مشگلی برای آرتمیا های من پیش نیومد

امامی

با درود و سپاس از دوست گرامی ( آرش ) . فرقی بین اورمیانا و فرانسیسکانا نیست . بهتر است از اورمیانا استفاده شود چون بومی ایران است و به صنعت آبزی پروری کشور کمک می کند . علت مرگ ناپلیوسها گرسنگی است با آب سبز یا مخمر یا روتیفر و حتی باکتری می توان آنها را تغذیه نمود .

آرش عموشاهی

فرید جان سلام شما تحصیل کرده این رشته واز کسانی هستید که من از شما بسیار آموخته ام اینکه من در بالغ کردن ارومیانا موفق نبوده ام مطمئنا به اشکال کار از طرف خودم برمیگردد هم اکنون من از ارومیانا برای ماهی ها استفاده می کنم و خیلی هم راضی هستم ولی بالغ کردن فرانسیسکانا راحت تر است من ارومیانا را با در صد هچ بالا هچ میکنم و درصد هچ نشده هم چون پوسته زدایی میکنم مصرف میشود نکتهای که اکپر زینتی کاران به آن توجه نمی کنند ومیتواند بازده آرتمیا را بسیار بالا ببرد هر چند که روش های پوسته زدایی ذکر شده در منابع من خالی از اشکال نیست و من به تجربه نتایج بهتری با کامل کردن آنها گرفته ام برای بالغ کردن هم به کمک جزوه پروفسور زاتسیف کارگاه چند روزه که در شمال برگذار کرده بودند عمل میکنم امید وارم مدام به نوشتن در این مکان مشغول باشیو ما هم استفاده کنیم.

امامی

از لطف و فروتنی شما سپاسگزارم . در مورد شیوه تفریخ آرتمیا سازمان خوار و بار جهانی فائو کتابی دارد که سارجلوس معروف بخشی از ان را نوشته و به فارسی هم ترجمه شده . اورمیانا درست است و ارومیانا نادرست است . باز هم سپاس

کاکاوند

به نام خدا با سلام و درود سپاس از حضور سبزتان

نوشین